Drept CivilAvocat dreptul muncii

avocat dreptul muncii

Ce drepturi are salariatul cand se iveste un caz de forta majora?

Sunt domenii de activitate, in special turismul si transporturile, grav afectate economic din cauza extinderii epidemiei de coronavirus. In situatia in care salariatii primesc decizii/notificari din partea angajatorilor ca activitatea va fi intrerupta/suspendata ce drepturi au potrivit legii?

– in baza dispozitiilor art. 53 din Codul Muncii:

(1)Pe durata reducerii şi/sau a întreruperii temporare a activităţii, salariaţii implicaţi în activitatea redusă sau întreruptă, care nu mai desfăşoară activitate, beneficiază de o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 52 alin. (3).
(2)Pe durata reducerii şi/sau a întreruperii temporare prevăzute la alin. (1), salariaţii se vor afla la dispoziţia angajatorului, acesta având oricând posibilitatea să dispună reînceperea activităţii.

Sunt de acord ca datele transmise prin intermediul acestui formular de contact să fie folosite conform politicii de confidențialitate avocatbogdanpalade.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://avocatbogdanpalade.ro/wp-content/uploads/2019/10/logo-bogdan-palade.png
0740 807 892
contact@avocatbogdanpalade.ro

Social Media:

CONSULTANTA JURIDICA

Open chat
WhatsApp