Orice poprire pe salariu/pensie, inceputa de o firma de recuperari creante (KRUK, Eos KSI etc..) poate fi contestata la Judecatoria unde persoana in cauza are domiciliul, in termen de 15 zile de cand a luat la cunostinta ca i s-a oprit din salariu/pensie sau de la data comunicarii somatiei de plata primita de la un executor judecatoresc – in baza art. 715 Cod de procedura civila. Care sunt motivele ce pot sta la baza unei contestatii la executare?

Avocat contestatie la executare silita

Orice poprire pe salariu/pensie, inceputa de o firma de recuperari creante (KRUK, Eos KSI etc..) poate fi contestata la Judecatoria unde persoana in cauza are domiciliul, in termen de 15 zile de cand a luat la cunostinta ca i s-a oprit din salariu/pensie sau de la data comunicarii somatiei de plata primita de la un executor judecatoresc – in baza art. 715 Cod de procedura civila.

Care sunt motivele ce pot sta la baza unei contestatii la executare?1. Lipsa caracterului cert a sumei solicitate de catre banca/firme de recuperari creante – cu alte cuvinte nu se poate determina daca suma este corect solicitata. In practica, un avocat specializat in executare silita solicita efectuarea unei expertize contabile pentrua verifica daca ceea ce s-a platit de catre debitor s-a tinut cont in calcularea sumei solicitate prin somatia la executare sau prin infiintarea popririi

2. Prescriptia dreptului material la actiune – potrivit art. 2500 C.civ., dreptul material la acţiune, se stinge prin prescripţie, dacă nu a fost exercitat în termenul stabilit de lege. Prin drept la acțiune se înțelege dreptul de a constânge o persoană, cu ajutorul forței publice, printre altele, să execute o anumită prestație. De cele mai multe ori – firmele de recuperari creante, solicita incuviintarea executarii silite cu depasirea termenului general, de 3 ani, iar acest drept incepe să curgă de la momentul la care obligația debitorului a devenit exigibilă, adică de la trecerea unei perioade de 3 luni de la data efectuării ultimei plăți de către subsemnatul. De exemplu, daca ultima rata catre banca a fost platita in ianuarie 2011 si firma de recuperari creante a inceput in ianurie 2018 executarea silita, creanta s-a prescris.

 Cum anulez o executare silita? Executare silita anulata, Avocat specializat in executare silita Bucuresti, Sector 1, 2, 3, 4, 5 si 6, Buftea, Cornetu, Giurgiu, Ploiesti, Alexandria, Calarasi, Buzau, Ramnicu-Sarat, Calarasi, Constanta, Mangalia, Cernavoda,