Drept civilRestituire imprumut fosti concubini

Restituire imprumut fosti concubini

Cum procedez sa recuperez suma imprumutata fostului concubin in situatia in care l-am imprumut cu 20.000 lei in cont sau?

Practica judiciara restituire imprumut:

Tribunalul Bucuresti

Analizand cererea de apel, tribunalul retine urmatoarele:

Impotriva sentineti civile prin care a fost obligat la restituirea unor sume de bani intimate, apelantul parat a depus calea de atac legala, fara sa isi arate criticile. In aceasta situatie instanta, in baza disp. art. 478 alin. 2 NCPC, va tine cont de motivele invocate in prima instanta.

In cererea reconventionala si intampinarea depusa, apelantul a aratat ca i se pare nefiresc si imoral ca intimata sa ii solicite sumele de bani pe care nu i le datoareaza si pe care nu le-a primit cu titlu de imprumut in conditiile in care a contribuit, pe parcursul relatiei, la intretinerea minorei intimatei, dintr-o alta relatie. A solicitat ca intimata sa ii restituie suma de 20.000 lei folosita pentru intretinerea acestei minore.

Apelul este nefondat pentru urmatoarele considerente: din intregul probatoriu administrat a rezultat ca intimata i-a remis apelantului suma ce face obiectul actiunii, cu scopul determinat de a se lichida un credit de nevoi personale contractat de acesta.

Faptul ca nu a existat un contract scris intre parti, nu anihileaza imprumutul atata timp cat in speta se aplica prezumtia unei imposibilități morale de preconstituire a unui înscris determinată de relația de concubinaj existentă între părți.

Transferul banilor (remiterea sumei) rezulta din extrasul de cont din 16.05.2019 (f. 19 dosar JS5).

Nu exista nicio dovada ca ar fi fost vorba de o donatie sau de un dar manual, probele demonstrand ca a fost un împrumut. In conversațiile purtate de părți intimata solicita retituirea sumei iar apelantul refuza ca nu are bani, solicita un termen sa faca plata, vrea sa efectueze plata un rate, cere un cont IBAN in care sa efectueze restituirea dar niciodata nu neaga ca are obligatia sa restuie suma.

Prin urmare actiunea intimatei este intemeiata iar apelul va fi respins ca nefondat.

Constatand culpa apelantului in cadrul acestei faze procesuale, in baza disp. art. 453 si urm. NCPC, il va obliga pe acesta sa restituie intimatei cheltuielile de judecata effectuate, respective onorariul de avocat.

PENTRU ACESTE MOTIVE ÎN NUMELE LEGII DECIDE:

Respinge ca nefondată cererea de apel formulată de apelantul pârât …., cu domiciliul ales în București, …., împotriva sentinței civile nr.

….. pronunțată de Judecătoria Sectorului 3 București în dosarul nr……, în contradictoriu cu intimata reclamantă ….., cu domiciliul ales la Cab av. Bogdan, cu sediul în București, str. Ițcani nr. 20, et. l , ap. 4, Sector 2.

Obligă apelantul să achite intimatei 2650 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Asistenta Juridica : 0740 807 892

  Sunt de acord ca datele transmise prin intermediul acestui formular de contact să fie folosite conform politicii de confidențialitate avocatbogdanpalade.ro

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  https://avocatbogdanpalade.ro/wp-content/uploads/2019/10/logo-bogdan-palade.png
  0740 807 892
  contact@avocatbogdanpalade.ro

  Social Media:

  CONSULTANTA JURIDICA

  Open chat
  WhatsApp